Årets eplesesong er i full gang

Doggfrisk, aromatisk og søtsyrleg Raud Aroma er på veg ut i butikkane! Eplet nederst til høgre med «slips».

Her på Telefrukt blir det pakka eple nærmast døgnet rundt; frå 6 om morgonen til nærmare midnatt! Sorteringa foregår på to avanserte pakkemaskiner med storleikssortering og optisk fargesortering. Tidleg neste morgon blir ferdigpakka vare, sendt ut til kundane og vidare ut i butikk samme dag. Til tross for ein heller kjøleg og regnfull sommar, har epla god smakskvalitet med frisk aromatisk og søtsyrleg smak. Ein del av epla har ytre «korkskal» pga . kjøleg ver i samband med blomstringa. Dette er ein kosmetisk skade som ikkje har innverknad på smaken og som viser seg anten som ei stripe frå stilkhola mot begerenden eller som korkskal, meir eller mindre spreidd over overflata på epla. Stripa kallar vi «slips» på fagspråket og så lenge epla ikkje er deformeirte, er det «kult med slips på eple»! Nytt anledningen, no medan frukta er på sitt beste, til å kjøpe og nyte «Telemarksepler»! Frukt som ikkje ser fin nok ut til friskkonsum, blir pressa til eplejuice anten med fruktkjøt («Cevita eplejuice» i Norgesgruppen sine butikkar) eller filtrert eplejuice i Rema 1000 sine butikkar. Dette er eit smakfullt alternativ til anna drikke og passar både som tørstedrikk og som tilbehør til mat. Har du prøvd eplejuice halvblanda med sprudlande mineralvatn? God restitusjonsdrikk etter treningsøkta!

Les mer

Knallresultat for Telemarksjuice!

Matkontrollen i regi av TV2, har gjennomført smakstest av 30 ulike eplejuicar og kåra Cevita ferskpresset eplemost (ufiltrert med fruktkjøt) som vinnar av konkurransen i kategorien ferskpressa eplejuice. Rema 1000 BaRe eplejuice (Malus domestica; filtrert, klar juice utan fruktkjøt) kom på delt 2. plass i samme klasse. Juryen har uttalt følgjande om Cevita- juicen: «Masse herlige smaker, minner om høstepler. Balansert, intens, veldig frisk og supergod. Veldig lang ettersmak.» Terningkast 6. Om BaRe eplejuice er vurderingen til ekspertpanelet: «Syrlig, frisk, mye smak av høstepler, velbalansert, intens og god. Mens tre i juryen likte denne veldig godt, mente én person at den var litt for sur.» Terningkast 5. Begge desse mostane er produsert for Bama av Telejuice AS og er eit produkt av smakfulle Telemarkseple dyrka av stolte Telemarksbønder! Epleblomsten AS sin Aroma- eplejuice, fekk delt 4. plass i samme kategori med terningkast 4. Juryen si vurdering er: «Mye syre, intens, frisk og balansert. Mye smak av eple, men den forsvinner litt i ettersmaken.» Også denne basert på unike råvarer frå Midt-Telemark! Les meir om testen her:

TV2.no: http://www.tv2.no/a/8871992

Les mer

Har du smakt Rubinstep frå Telemark?

Siste innspurt av eplehaustinga i Telemark pågår i desse dagar. Kjølege netter og solrike dagar gir siste fargefinishen og konserverer sukkerinnhaldet i epla. Aroma er hovudsorten i butikkane for tida, men om kort tid blir Lobo, Ingrid Marie, Elstar og ikkje minst Rubinstep, å finne i dei fleste daglegvarekjeder.  Viss du ikkje har prøvd Rubinstep før, bør du gjere det no! Nyt hausten med velluktande, friskt sørsyrlege eple frå Telemark!

'Rubinstep' er den nye stoltheiten frå Telemark med flotte, faste og velsmakande eple.

‘Rubinstep’ er den nye stoltheiten frå Telemark med flotte, faste og velsmakande eple.

Eplehaustinga går mot slutten for i år!

Eplehaustinga går mot slutten for i år!

Les mer

Norsk Eplefest 2016

Norsk Eplefest på Gvarv er ein stor marknadsfest med eple i fokus. Festen går kvart år av stabelen siste helga i september og samlar mellom 2.-3.000 epleentusiastar kvart år. På standen til Telefrukt/Telefrukt Produsentlag i dag, laurdag 24. sept., kan du mellom anna kjøpe Åkerø (mild på smak og favoritten til mange epleelskarar), Sunrise (saftig, sprø og søt), Raud Gravenstein (søt, saftig og aromatisk) og  Raud Aroma (fyldig, søtsyrleg og aromatisk smak). I fagfeltet er det fokus på økologisk fruktproduksjon og presentasjon av landets største eplesamling m.m. Sjå bilete under frå marknadsfesten.

Frå standen til Telefrukt/Telefrukt Produsentlag.

Frå standen til Telefrukt/Telefrukt Produsentlag.

Stolt representant for Telemarksepler!

Stolt representant for Telemarksepler!

Frøydis Lindèn frå Økologisk Føregangsfylke promenterer økologisk fruktproduksjon i fagteltet.

Frøydis Lindèn frå Økologisk Føregangsfylke promenterer økologisk fruktproduksjon i fagteltet.

Dessertplommer frå Telemark gjekk unna på standen til Valen frukt.

Dessertplommer frå Telemark gjekk unna på standen til Valen frukt.

Les mer

Telefrukt AS
  • Kontaktinformasjon

   Sauheradvegen 111
   3810 Gvarv, Telemark

   Tlf. 35 95 64 64 / 913 93 645
   post@telefrukt.no

   Følg oss