Norske epler helt frem til jul

Hadde det ikke vært fantastisk om vi kunne spise norske epler året rundt?

Nå vil det snart være mulig, for med ny lagringsteknologi, kalt ULO lagring kan vi nå spise norske epler til langt etter jul. Det synes vi er skikkelig gode nyheter! ULO lagring står for Ultra low oxygene og gjør at man senker oksygennivået på lagercellene ned mot 1%, slik at nedbrytning av eplene går seinere, blir liggende i dvale og kan holde seg sprø og saftige i mer enn et halvt år etter innhøsting. Denne metoden er en videreutvikling av en mye brukt teknikk, og nå i vår sto vårt nye kjølelager klart på Telefrukt. Bygget er installert med 10 lagerceller for lagring av epler og vil gjøre Telefrukt i stand til å levere sprø og saftige Telemarksepler i utvidet norsk sesong.

Epler fra Telemark får du over hele landet både på Meny, Spar, Kiwi, Rema 1000 og COOP.

Les mer

Visste du dette om fruktproduksjon i Telemark?

 • Telemark er Norges nest største fruktdistrikt
 • Midt-Telemark og Nome kommune står for 97% av all fruktproduksjon i Telemark
 • Telemark har til sammen 3770 dekar med frukt som tilsvarer mer enn 500 fotballbaner (!) tettpakka med frukttrær
 • Telemark produserer årlig ca 3600 tonn eple, ca 200 tonn plommer, ca 150 tonn moreller og ca 50 tonn surkirsebær
 • Telefrukt er landets største fruktpakkeri:))
 • Du finner frukten vår på Meny, Spar, Kiwi, Rema 1000 og Coop
 • Telemark har ca 100 årsverk og 200 arbeidsplasser innen fruktproduksjon
 • Det finnes rundt 700 000 frukttre i Midt-Telemark
 • Midt-Telemark har godt jordsmonn og godt klima for fruktproduksjon

Les mer

Årets eplesesong er i full gang

Doggfrisk, aromatisk og søtsyrleg Raud Aroma er på veg ut i butikkane! Eplet nederst til høgre med “slips”.

Her på Telefrukt blir det pakka eple nærmast døgnet rundt; frå 6 om morgonen til nærmare midnatt! Sorteringa foregår på to avanserte pakkemaskiner med storleikssortering og optisk fargesortering. Tidleg neste morgon blir ferdigpakka vare, sendt ut til kundane og vidare ut i butikk samme dag. Til tross for ein heller kjøleg og regnfull sommar, har epla god smakskvalitet med frisk aromatisk og søtsyrleg smak. Ein del av epla har ytre “korkskal” pga . kjøleg ver i samband med blomstringa. Dette er ein kosmetisk skade som ikkje har innverknad på smaken og som viser seg anten som ei stripe frå stilkhola mot begerenden eller som korkskal, meir eller mindre spreidd over overflata på epla. Stripa kallar vi “slips” på fagspråket og så lenge epla ikkje er deformeirte, er det “kult med slips på eple”! Nytt anledningen, no medan frukta er på sitt beste, til å kjøpe og nyte “Telemarksepler”! Frukt som ikkje ser fin nok ut til friskkonsum, blir pressa til eplejuice anten med fruktkjøt (“Cevita eplejuice” i Norgesgruppen sine butikkar) eller filtrert eplejuice i Rema 1000 sine butikkar. Dette er eit smakfullt alternativ til anna drikke og passar både som tørstedrikk og som tilbehør til mat. Har du prøvd eplejuice halvblanda med sprudlande mineralvatn? God restitusjonsdrikk etter treningsøkta!

Les mer

Har du smakt Rubinstep frå Telemark?

Siste innspurt av eplehaustinga i Telemark pågår i desse dagar. Kjølege netter og solrike dagar gir siste fargefinishen og konserverer sukkerinnhaldet i epla. Aroma er hovudsorten i butikkane for tida, men om kort tid blir Lobo, Ingrid Marie, Elstar og ikkje minst Rubinstep, å finne i dei fleste daglegvarekjeder.  Viss du ikkje har prøvd Rubinstep før, bør du gjere det no! Nyt hausten med velluktande, friskt sørsyrlege eple frå Telemark!

'Rubinstep' er den nye stoltheiten frå Telemark med flotte, faste og velsmakande eple.

‘Rubinstep’ er den nye stoltheiten frå Telemark med flotte, faste og velsmakande eple.

Eplehaustinga går mot slutten for i år!

Eplehaustinga går mot slutten for i år!

Les mer

Telemarksepler i butikk

Butikkane bugnar nå over av norske eple.  Sesongen er kort, så skal du sikre deg smaken av ein god, norsk sommar, må du skunde deg! Spør etter Åkerø, Raud Gravenstein, Sunrise og Raud Aroma frå Telemark og et dei i frisk tilstand eller lag eplekake eller epledessert servert med is, krem eller vaniljesaus/-kesam.

Raud Gravenstein frå Telemark er fantastisk stor, søt og aromatisk i år!

Raud Gravenstein frå Telemark er fantastisk stor, søt og aromatisk i år!

Les mer

Telefrukt AS
  • Kontaktinformasjon

   Sauheradvegen 111
   3810 Gvarv, Telemark

   Tlf. 915 12 802
   post@telefrukt.no

   Følg oss