Telemarksepler

Her ser du vårt utvalg av epler. Telemarksepler er Spesialitet-merket – et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Julyred

Julyred

‘Julyred’ er et søtt og aromatisk tidlegeple av amerikansk opprinnelse. Fås i butikk fra midten av august.


Discovery

Discovery

‘Discovery’ er et velformet tidligeple med skinnende rød dekkfarge og søtsyrlig smak. Sorten er framkommet i Storbritannia og blir markedsført i butikk fra starten av september.


Summerred

Summerred

‘Summerred’ er et knasende sprøtt eple med frisk og syrlig smak. Sorten stammer fra Canada og blir markedsført i butikk fra midten av september.


Sunrise

Sunrise

‘Sunrise’ er en nyere kanadisk eplesort med sprøtt fruktkjøtt og utmerket, søt smak. Eplene blir markedsført i butikk fra midten av september.


Rød Gravenstein

Rød Gravenstein

‘Rød Gravenstein’ er et saftig og aromatisk eple og favoritten til mange eplekjennere. Fås i butikk fra siste halvdel av september.


Åkerø

Åkerø

‘Åkerø’ er en gammel, trolig svensk eplesort med mild og aromatisk smak. Svært populær hos mange forbrukere. I butikk fra siste halvdel av september.


Aroma/Rød Aroma

Aroma/Rød Aroma

‘Aroma’/’Rød Aroma’ er hovedsorten i norsk epleproduksjon og ettertraktet blant mange epleelskere. Frukten er opprinnelig svensk og har en frisk og aromatisk smak. Blir markedsført i butikk fra slutten av september.


Rubinstep (Pirouette®)

Rubinstep (Pirouette®)

‘Rubinstep’ er en nyere tsjekkisk eplesort med faste, holdbare frukter og frisk, søtsyrlig smak. En stolthet fra Telemark! Blir markedsført i butikk fra siste halvdel av oktober.


Rød Ingrid Marie

Rød Ingrid Marie

‘Rød Ingrid Marie’ er en mutant av den gamle danske eplesorten ’Ingrid Marie’. Blir også kallet ’Karin Schneider’. Fruktene har en litt syrlig, men god og aromatisk smak. Typisk juleple for mange! Fås i butikk fra slutten av oktober.