Telemarksmoreller og moreller

Tradisjonen med dyrking av moreller i Telemark går helt tilbake til 1970-tallet. Klimaet kjennetegnes av mange soltimer, god sommertemperatur og moderate mengder nedbør i vekstsesongen. Det gir moreller med ønsket størrelse, farge, sukkerinnhold, fasthet og smak.

Telemarksmoreller er søtkirsebær dyrket i Telemark av sortene Kordia, Lapins, Regina, Sweetheart, Ulster og Van. På Telefrukt pakker vi også sortene Tamara og Techlovan.

Telemarksmoreller

Van

Van er smakfulle, saftige og aromatiske moreller av kanadisk opprinnelse. Fruktene er faste og store med mørk rød til mørk fiolett farge. En skikkelig lekkerbisken!

Tilgjengelig i butikk fra månedsskiftet juli/august.

Telemarksmoreller Van
Telemarksmoreller Lapins

Lapins

Lapins er store, runde moreller av kanadisk opphav. Det er hovedsorten i norsk morellproduksjon. Fruktene er faste og mørkerøde til fiolett med en søt og frisk smak.

Tilgjengelig i butikk fra første uka i august.

Sweetheart

Sweetheart er store, hjerteformede moreller av kanadisk opprinnelse. Fruktene er faste og mørkerøde med søt og aromatisk smak.

Sorten markerer slutten på norsk morellsesong og er tilgjengelig i butikk fra siste halvdel av august.

Telemarksmoreller Sweetheart

Moreller

Kirsebær

Tamara

Tamara er svært søte og smakfulle moreller av tsjekkisk opprinnelse. Fruktene er store og faste, hjerteformede og med en lekker mørk rød farge.

Denne morellsorten kom nylig til Norge, og finnes i butikk fra siste halvdel av juli.

Techlovan

Smakfulle, saftige og aromatiske moreller av tsjekkisk opprinnelse. Svært store og faste frukter med god smak og delikat, mørk fiolett farge.

I butikk fra siste halvdel av juli.

Moreller Techlovan