Om oss

Telefrukt AS er Norges største fruktpakkeri og håndterer frukt fra Telemark og deler av Buskerud og Vestfold. Dette er blant landets aller beste fruktområder, med mye sol, gunstig mikroklima, godt jordsmonn og dyktige fruktprodusenter.
Lageret eies av Bama med 45 %, Telefrukt Produsentlag med 45 % og Gartnerhallen med 10 %.

Frukt fra Telefrukt har tilgang til over 95% av det norske dagligvaremarkedet. Du finner produktene i bl.a. Joker, Meny, Spar, Kiwi, Rema 1000, Mega, Prix, Obs og Coop Marked.

Pakkingen omfatter moreller, plommer, epler og pærer.

Telefrukt har i 2010 gjennomført omfattende moderniseringer for over 30 mill kr.

  • Nytt pakkeri
  • Nytt ferdigvarelager
  • Forsorteringsanlegg for epler
  • Rasjonelle pakkelinjer for forbrukerpakninger
  • Nytt kjøleutstyr som forbedrer nedkjølingskapasitet og lagringsbetingelser

I sesongen 2018 ble det installert nye sorteringsmaskiner med optisk sortering både for moreller og plommer. Det gjør at Telefrukt er i stand til å håndtere enda større fruktmengder.

Parallelt bygde vi i 2018/19 et nytt kjølelager på 1.500 kvm. Bygget omfatter 10 lagerceller for lagring av epler i ULO-atmosfære (Ultra Low Oxygen). Derfor kan Telefrukt levere sprø og saftige Telemarksepler i en utvidet norsk sesong fram til mars året etter. Vårt ULO-lager ble tatt i bruk i sesongen 2019. 

I 2022 skal vi oppgradere pakkeriet og en av våre pakkelinjer blir byttet ut i løpet av juli med en ny maskin. Samtidig fornyer vi vannkanalene. Det vil gjøre Telefrukt i stand til å sortere og pakke mer effektiv. 

med dette er Telefrukt i gang med grunnarbeid for bygging av nytt kjølelager på 1500 m2. Bygget skal installeres med 10 lagerceller for lagring av epler ved UltraLavt Oksygennivå (ULO-lagring) og vil gjøre Telefrukt i stand til å levere sprø og saftige Telemarksepler i en utvidet norsk sesong. Det nye bygget skal etter planen, stå klart til bruk for sesongen 2019.

Telefrukt har utstrakt samarbeid med de andre fruktlagrene i landet, rådgivingstjeneste samt forskningsmiljøer i inn- og utland. Gjennom de siste årene har Telefrukt også samarbeidet med Høgskolen i Sør-Øst Norge om flere prosjekter med tanke på rekruttering av studenter til aktuelle forskningsoppgaver innen fruktdyrking og -lagring.

Telefrukt tilbyr et opplegg med foredrag, omvisning og smaksprøver for større og mindre grupper. Kontakt oss for avtale om tidspunkt og pris.